Izložba radova pod nazivom „Dar Voljenog“ kaligrafkinje Emine Šabić

OTVORENA PRVA IZLOŽBA MLADE KALIGRAFKINJE EMINE ŠABIĆ

Izložba radova pod nazivom „Dar Voljenog“ kaligrafkinje Emine Šabić sinoć je svečano otvorena u Kulturnom centru Altindag – Visoko, pod pokroviteljstvom Općine Visoko. Promotori izložbe bili su Kenan Šurković, akademski slikar i historičar umjetnosti, Ibrahim ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa IZ Visoko, a izložbu je svečano otvorila mr.sci. Amra Babić, načelnica Općine Visoko.

Emina Šabić je u vode kaligrafije zaplivala prije dvije godine i njen talenat je brzo isplivao na površinu. Mlada umjetnica i studentica ekonomije je svoju izložbu nazvala „Dar Voljenog“, jer smatra da je ljubav i talenat samo nadahnuće od Svevišnjeg, popraćen intenzivnim radom. Njena prva izložba je inspirisana turskim levhama, na kojim je predstavljena posebna izrada ornamentike – teshib.

O značaju talenata za ovaj grad na svečanom otvaranju izložbe načelnica mr.sci. Amra Babić je rekla: „Mi smo tu svi kao dokaz da lokalna zajednica podržava i treba da podržava one među nama koji podršku posebno zaslužuju. Ovo je druga izložba koja je u ovoj godini održana u Kulturnom centru Altindag – Visoko i nadamo se da će do kraja godini biti održana bar još jedna. Drago nam je da naša lokalna zajednica ima mlade talentovane ljude koje iz dana u dan sve više propoznajemo. Jako sam sretna što smo pružili Emini podršku i pomogli da izloži ove prelijepe radove i ostvari svoj san. Ovo je dokaz da jedan san je ostvariv ako se dovoljno jako želi.“

Izložba je otvorena do 5.8.2016. godine.

 

Press Općine Visoko