NaslovnicaPreporukaIzložba 'Most...

Izložba ‘Mostovi i stari gradovi’ otvorena i u gradu na Neretvi

U Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u četvrtak navečer nastavljeno je 26. izdanje manifestacije “Dani europskog nasljeđa” svečanim otvaranjem izložbe pod nazivom “Mostovi i stari gradovi”.

 

Nakon Livna i Sarajeva, sada će i posjetitelji u Mostaru imati priliku pogledati reprodukcije starih gradova i mostova, snimljenih 60-ih i 70-tih godina prošlog stoljeća, koje Federalno ministarstvo kulture i sporta i Zavod za zaštitu spomenika prvi put prezentiraju javnosti.

Izložene su crnobijele fotografije kamenih mostova s ​​lokaliteta Arslanagića most u Trebinju, Kozja ćuprija kod Sarajeva, Most na Žepi, Most u Klepcima kod Čapljine, Most u Konjicu, Most u Kožetini kod Ustikoline i Rimski most na Ilidži, te starih gradova s ​​lokaliteta Stari grad. u Srebreniku, Stari grad Ostrožac u Cazinu, Stari grad u Ljubuškom, Stari grad Vidoški u Stocu, Stari grad Visoki, Stari grad Bobovac kod Vareša i Stari grad Dubrovnik kod Ilijaša.

Na samome početku izložbe okupljenim gostima obratio se ravnatelj Hrvatskog doma hercega Kosače Danijel Vidović, koji je naglasio važnost kako očuvanja, tako i promocije kulturne baštine.

Izložbu je zanimljivom narativnom prezentacijom prikazanih mostova i gradova službeno otvorio ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

Posjetitelji, među kojima su bili i predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka, voditelj Sveučilišne Galerije u Mostaru Marin Ivanišević,  pomoćnik federalnog ministra za znanost i tehnologije Jasmin Branković, imali su priliku uživati u izvrsnim glazbenim izvedbama članice Napretkova tria Senso mezosopranistice Monije Jarak Mikulić, uz glasovirsku pratnju profesora Olivera Mota.

Program otvaranja izložbe u Mostaru vodila je Ana Krešo, a izložbu je u Mostaru otvorenu do 22. studenoga, priopćeno je HKD Napredak.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba / Fena

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.