Izložba “Mome gradu s ljubavlju” (Foto)

U prostorijama Galerije “Likum ‘76”, sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Mome gradu s ljubavlju” autora Bejne Šahinović, Dragane Kokoruš, Hasne Efendira, Ljerke Đoja, Belme Karavdić i Fuada Vranca.

 

Foto galerija Magazin plus na FB:
FOTO: Izložba “Mome gradu s ljubavlju”

 

Kratke biografije autora i galeriju fotografija sa otvorenja izložbe.

 

Bejna Šahinović

Visoko, 07.06.1962.

Osnovnu i srednju školu završila u Visokom, FPN odsjek žurnalistika u Sarajevu. Slikarstvom se počela baviti 2012.godine kao hobijem. Ozbiljnije se počinje zanimati za ovu vrstu umjetnosti kada kreće u školu akademskog slikara Mehmeda Klepe. Učestvovala je na mnogobrojnim kolonijama i na kolektivnim izložbama u BiH.

 

Dragana Kokoruš

Visoko, 17.02.1967.

Završila osnovnu i srednju školu u Visokom. Predagoški fakultet završila u Zenici, gdje je stekla zvanje profesora razredne nastave, Radi u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” u Sarajevu. Učestvovala na mnogobrojnim kolonijama i na kolektivnim izložbama u BiH.

 

Hasna Efendira

Sarajevo, 20.01.1982.

Osnovnu i srednju školu završila u Visokom, Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Zaposlena u FZ PIO/MIO. Od aktivne sportiskinje do zaljubljenice u umjetnost i fotografiju. Svoje umjetničko znanje stiče od 2014.godine kod akademskog slikara Mehmeda Klepe. Učestvovala na mnogobrojnim kolonijama i izlagala na kolektivnim izložbama u BiH.

 

Ljerka Đoja

Visoko, 13.10.1957.

Završila je osnovnu i srednju školu u Visokom. Slikanje joj postaje ljubav od 2014 godine, kada svoje umijeće nadopunjuje kod akademskog slikara Mehmeda Klepe. Voli i poeziju i uspješno se snalazi s perom. Učestvovala na mnogobrojnim kolonijama i izlagala na kolektivnim izložbama u BiH.

 

Belma Karavdić

Visoko, 04.02.1978.

Završila osnovnu školu i gimnaziju u Visokom. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirala 2014.godine, stekavši zvanje Doktor medicine. Trenutno zaposlena kao doktor porodične medicine u JU “Dom zdravlja” Visoko.

 

Fuad Vranac

Visoko, 14.03.1957.

Završio osnovnu školu u gimnaziju u Visokom. Veliki je ljubitelj umjetnosti i kolekcionar umjetnina. Slikarstvom se bavi od 2010.godine, te trenutno pohađa privatne časove. U svojim radovima kao motive najčešće koristi bosanskohercegovačke pejzaže, stare gradove i planinske predjele u tehnici akril na platnu.