NaslovnicaPreporukaIzložba Berin...

Izložba Berina Tuzlića “iNFRA DEVIL” i svirka Kolt teatra u Muzeju književnosti

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti ovog petka će biti upriličene izložba “iNFRA DEVIL” autora Berina Tuzlića, kao i svirka sarajevskog benda Kolt teatar.

Poslije ukupno 4 albuma, dva u SjedinjenimAmeričkim Državama i dva na Balkanu, strip “iNFRA DEVIL” prvi put, poslije poslije izložbi u Zagrebu i Bihaću, predstavit će se u Sarajevu.

Sve priče smještene su u Sarajevu i govore o našoj svakodnevnici i vječitom iščekivanju budućnosti koja je odavno stigla. Prvih 50 gostiju strip će dobiti na poklon.

Izložba i svirka održati će se s početkom od 20 sati.

Kolt teatar je sarajevski trio koji je specifičan po ženskom vokalu, klavijaturama i akustičnim bubnjevima. Interesantna, ali neobična postavka rezultirala je neobičnim identitetom autorske muzike.

Posljednja pjesma koju su predstavili je “Sjene”, čiji su autori Merlina Hadžimešić koja se pobrinula za tekst i Berin Tuzlić koji potpisuje muziku.

Pjesma je ujedno četvrti video single sa albuma “Strujni udar” u izdanju Sarajevo diska.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.