Izgradnja kamene obale u potoku parka Ravne 2’

BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA: IZGRADNJA KAMENE OBALE U POTOKU PARKA ‘RAVNE 2’

Iznenadni dolazak toplog vala u februaru 2021., tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ iskoristio je najbolji mogući način.

Sedmicu dana trajali su infrastrukturni radovi na proširenju velikog parkinga ‘Ravne’, napravljena je obalo-utvrda na jednoj sekciji potoka u centralnom dijelu ‘Arheološko-turističkog parka Ravne 2’ i završeni su osnovni radovi na izgradnji nove fontane u parku ‘Ravne 2’.

U proljeće 2020. tim Fondacije je izgradio dvije sekcije s kamenim oblucima na potoku u parku odmah do instalacije ‘Vremeplov’.

Ovaj put, u februaru 2021. nastavljena je izgradnja kamene obale u blizini crvene tende gdje se zadržava najveći broj posjetilaca parka. Sekcija od 30 metara sadrži kamene oblutke koje su radnici Fondacije izbacili prilikom čišćenja prahistorijskih ‘Ljekovitih tunela’ u decembru 2020. i januaru 2021.

Na taj način ‘energetski kamen’ koji je ugrađen u parku, pored vode, imaće trostruku ulogu: odbrambenu od vodenih bujica, energetsku od energije tunela koju će nositi voda i estetsku za ugodniji pogled.

http://piramidasunca.ba/