NaslovnicaBiHPolitikaIzetbegović: ...

Izetbegović: Neki od zahtjeva četvorke su opravdani, stranka odlučuje o Sarajlićevoj smjeni

U zgradi Predsjedništva BiH u 17 sati završen je sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i četvorke ove stranke iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Senada Šepića, Sadika Ahmetovića, Salke Sokolovića i Šemsudina Mehmedovića, javlja reporter novinske agencija Patria.

Nakon sastanka, na koji je četvorka čekala četiri mjeseca, Izetbegović je novinarima kazao da su u jednom otvorenom razgovoru danas zaključili da je svima u interesu jedinstvena i jaka SDA, a da su neki od zahtjeva četvorke opravdani.

-Dogovorili smo danas da ubrzamo proces implementacije Rezolucije usvojene na Kongresu ove godine, a koja će doprinjeti jačanju demokratije unutar stranke. To će na kraju rezultirati da ćemo imati izbore po principu „jedan čovjek- jedan glas“ što je nedavno učinio i SDP, istakao je Izetbegović.

Na upit novinar Patrije, da li će doći do smjene Asima Sarajlića sa mjesta šefa Kluba zastupnika SDA u Parlamentu BiH, jer je to bio jedan od zahtjeva četvorice zastupnika, Izetbegović je kazao da ne bi želio prejudicirati stvari.

-O tome ćemo razgovarati na  sjednici Predsjedništva stranke i to je jedna od prvih tačaka. Asim Sarajlić je kazao da nije želio napasti Sadika Ahmetovića, ali mi ćemo svakako o tome razgovarati i organi stranke će donijeti konačnu odluku. Ne bih dakle ishitrino govorio o eventualnim sankcijama ili onome što će organi stranke odlučiti, rekao je Izetbegović.

Senad Šepić je istakao kako vjeruje da će današnji, vrlo otvoreni razgovor kako ga je nazvao, doprinjeti jačanju organa stranke, jer jaka SDA je potrebna državi BiH i njenim narodima.

On nije mogao pojasniti zbog čega se tako dugo čekalo na ovaj razgovor, ali je kazao da su možda emocije prevladavale.

-Ja ne vidim nijedan razlog da sve ono što smo dogovorili se i ne ispuni, jer i veliki broj članstva SDA očekuje prevazilaženje ovih problema. I predsjednik kao i uže rukovodstvo, odnosno Kolegij kojem smo također iznijeli svoja nezadovoljstva spremni su raditi na tome, istakao je Šepić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.