BiHIzetbegović: Federalna vlast se ne može formirati bez SDA i DF-a

Izetbegović: Federalna vlast se ne može formirati bez SDA i DF-a

Federalna vlast se ne može formirati bez SDA i DF-a, izjavio je prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za Faktor. Objašnjava da je sama SDA dobila više glasova nego sve tri stranke Trojke zajedno.

Trojka, kako kaže Izetbegović, bez pomoći HDZ-a i SNSD-a nema nikakvu snagu u Federalnom domu naroda, a nastupa samouvjereno kao da su oni pobjednici.

Mogu, rekao je, nastaviti s djetinjastim insistiranjem da se SDA na vlastitu štetu povuče i omogući Trojci da sa HDZ-om napravi federalnu strukturu vlasti onako kako su napravili Vijeće ministara sa HDZ-om i SNSD-om, ali svima je jasno da od toga nema ništa, naglasio je Izetbegović.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE