BiHPolitikaIzetbegović dogovorio susret: Radončić se u Istanbulu trebao sastati sa vlasnikom Cengiz...

Izetbegović dogovorio susret: Radončić se u Istanbulu trebao sastati sa vlasnikom Cengiz Insaata

Predsjednik SBB i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Fahrudin Radončić trebao je biti žrtva „istanbulskog scenarija“, hapšenja s velikom količinom novca, zlata i dragocjenosti u subotu, 23. januara ove godine u tom turskom gradu kako bi na posebnoj težini dobile optužbe koje mu se stavljaju na teret, te kako bi bio medijski „pokopan“ bez mogućnosti da se brani.

Radončić je kupio karte i rezervirao smještaj i samo zbog vremenskih neprilika nije otputovao za Istanbul. Tvrdio je to Radončićev advokat Dragan Barbarić koji kaže da je ovaj slučaj očita politička montaža.

Prema saznanjima novinske agencije Patria, Radončić jeste trebao putovati u Istanbul 23. januara ove godine sa još jednom osobom, a sve ostalo što je Barbarić ispričao medijima tek je odlična priča koja se uklapa u tezu o „smještanju lideru“.

Naime, sastanak u jednom tamošnjem hotelu, predsjedniku SBB dogovorio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Radilo se o dogovaranju biznisa sa Mehmetom Cengizom, vlasnikom turske kompanije Cengiz Insaat, koja je radila dio Koridora Vc u blizini Sarajeva čiji su investitor bile Autoceste FBiH.

Obzirom da je na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH upravo kadar SBB Đenan Salčin imenovan na čelo Autocesta FBiH, očigledno je Radončić već u januaru imao planove za dogovor o nastavku gradnje autoputa kroz BiH, sa već poznatom turskom građevinskom kompanijom.

Radončić je uhapšen 25. januara na naplatnim kućicama u Tarčinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE