NaslovnicaZDKPolitikaIzabrano pet ...

Izabrano pet delegata za Dom naroda iz ZDK: Ramo Isak (ASDA), Jasmin Duvnjak (SDA), Jasminko Kapić (SDP), Mladen Simić (SDP) i Iva Tadić (HDZ)

25 zastupnika u Skupštini ZDK-a iz reda Bošnjaka izabrala je Ramu Isaka (ASDA) – 9 glasova, Jasmina Duvnjaka (SDA) – 7 glasova i Jasminka Kapića (SDP) – 9 glasova. Devet zastupnika iz reda Hrvata izabralo je Iva Tadića (HDZ) – 5 glasova, dok je od ranije siguran za Dom naroda PFBiH bio Mladen Simić iz SDP BiH, koji je ujedno i jedini zastupnik u Skupštini ZDK iz reda Srba.

Skupština nema nijednog zastupnika iz reda ostalih pa će ostati nepopunjeno to mjesto.

Današnjim izborom delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH, okončana je konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK-a koja je počela 23. novembra prošle godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.