Lokalne TemeSportIz Druge lige Centar ispali Rudar Breza, Ilijaš, Moševac, Igman i Usora,...

Iz Druge lige Centar ispali Rudar Breza, Ilijaš, Moševac, Igman i Usora, novi članovi Rudar Kakanj, Mladost, Liješeva, Stup, Jahorina

Nakon prvog dijela sezone kada su bili na devetom mjestu i u bodovnoj zoni ispadanja sa jako lošim rasporedom za nastavak prvenstva nogometaši Bosne prvenstvo su završili na petom mjestu sa 45 osvojenih bodova.

Tabela Druge lige Centar sezona 2023/2024
Tabela Druge lige Centar sezona 2023/2024

Nakon doigravanja u kojem prvoplasirani Famos nije uspio da izbori Prvu ligu FBiH sada su sve nedouimice oko naredne sezone riješene. Jasno je ko ispada iz lige, a i ko je ušao u Drugu ligu Centar. Na prvi pogled slijedi nikad interesantniji treći rang takmičenja skupine Centar pun lokalnih i komšijskih derbija, a vraća nam se i najveći derbi svih derbija kada je NK Bosna u pitanju a to je onaj protiv Rudara iz Kaknja.

Iz lige su zvanično ispali: FK Rudar Breza, NK Ilijaš, NK Moševac, FK Igman, NK Usora.

U ligu ulaze iz nižeg ranga: FK Liješeva (Visoko), NK Stup, FK Jahorina-Prača.

U ligu također “ulaze” ali ispadanjem iz Prve lige FBiH: FK Rudar Kakanj i FK Mladost (Doboj-Kakanj).


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE