Bijelo meso je vrlo zahvalna namirnica u svakom pogledu za sve osobe: pristupačno je, ukusno i brzo se priprema, a u kombinaciji s drugim namirnicama svaki obrok bude savršeno ukusan.
Sastojci:
1. 600 gr pilećih fileta,
2. 500 gr špinata,
3. 100 gr tvrdog sira,
4. 1 luk,
5. 20 gr maslaca,
6. so,
7. biber,
8. začini od povrća (vegeta),
9. 2 jaja za paniranje,
10. prezla.
Priprema:
Špinat operite, narežite, blanširajte (kuhajte par minuta u vodi) i ocijedite.
Na otopljenom maslacu ispecite nasjeckani luk, dodajte špinat i pirjajte oko 10 minuta. Špinat ohladite i zatim u njega dodajte naribani sir i biber.
Pileće filete narežite na tanje odreske, istucite ih, pa pospite začinom od povrća s obje strane. Posolite.
Pripremljeni špinat rasporedite na odreske i zamotajte ih u obliku roladica. Roladice umočite u razmućena jaja, a zatim uvaljajte u prezlu.
Pržite ih na ulju sa svake strane oko 5 minuta.
Poslužite odmah uz prilog po izboru.
Sastojci:
1. 500 gr pilećih fileta,
2. 3 jaja,
3. brašno po potrebi,
4. so,
5. začini od povrća,
6.100 gr prezle,
7. 100 gr ribanog parmezana,
8. 1 čajna kašika mljevene paprike,
9. 100 gr sezama.
Priprema:
Pileće filete narežite na duguljaste štapiće. Začinite ih, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i u mješavinu prezle, crvene paprike, parmezana i sezama.
Pržite u dobro zagrijanom dubokom ulju dok ne porumene.
Vadite ih na kuhinjski papir, kako bi se višak ocijedio višak masnoće i poslužite odmah uz umak po izboru.
Sastojci:
1. 400 gr pilećeg filea,
2. 1 kašika začina od povrća,
3. so,
4. 2 mlada luka i 1 ljubičasti luk (po želji),
5. 2 manja krastavca,
6. 150 gr mini paradajza,
7. nekoliko listova zelene salate,
8. 1 glavica ljubičastog kupusa,
9. balzamični ocat ili limunov sok,
10. maslinovo ulje.
Priprema:
Meso narežite na kockice i začinite, pa ostavite da stoji na hladnom mjestu oko 30 minuta. Dok se meso marinira, očistite i operite kupus, zelenu salatu i mladi luk. Ostalo povrće očistite, operite i narežite.
Pomiješajte gore pomenuto povrće u jednu zdjelu.
U manju zdjelu pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok, pa prelijte preko salate.
Posolite i promiješajte.
Marinirano meso ispecite na teflon tavi, uz miješanje do zlatnožute boje.
Salatu stavite na tanjire, dodajte pečeno meso i odmah poslužite.