ZDKPolitikaIvo Tadić, predsjednik KO HDZ ZDK: Prilikom ulaska u vlast očekujemo ministarstva...

Ivo Tadić, predsjednik KO HDZ ZDK: Prilikom ulaska u vlast očekujemo ministarstva u Vladi ZDK

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZBiH ZDK Ivo Tadić je kazao da je zadovoljan postignutim rezultatima te da će za razliku od viših nivoa nekoaliranje sa DF-om biti iza njih te da prilikom ulaska u vlast očekuje ministarstva u Vladi ZDK shodno njihovom izbornom rezultatu i broju zastupnika u Skupštini ZDK.

“Mislim da će se u narednom periodu postići dogovor. Ovdje je ključna stvar izbor izaslanika u Dom naroda i to već svi znamo i očekujem da ćemo ovih dana nastaviti razgovore i tražiti način da budemo dio parlamentarne većine. Smatramo da ćemo imati jednog izaslanika u Domu naroda s obzirom na naš broj glasova i s obzirom da je jedan izaslanik iz hrvatskog naroda iz SDP-a odustao i sad dolazimo u situaciju da imamo velike šanse i smatram da ćemo biti u Domu naroda i imati izaslanika iz ZDK”, kazao je Tadić.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE