BiHIvo Tadić napustio HDZ BiH

Ivo Tadić napustio HDZ BiH

Nakon posljednjih događaja u stranci, nelegalno te krajnje nedemokratskih provedenih unutarstranačkih izbora, objavljujem kako napuštam HDZ BiH, a u kojem sam kao utemeljitelj i odlikovani dragovoljac Domovinskog rata proveo i politički djelovao od osnutka stranke do danas – potvrdio je zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić.

Kako je naveo u obraćanju medijima, “stranku vodi manja interesna grupacija na čelu s Matom Zovkom, koji su u prvi plan stavili svoje osobne interese i oko sebe okupili podobne i poslušne”.

-Ovakvom stanju je doprinio i vrh stranke koji je raspuštanjem Kantonalnog odbora ZDK omogućio dominaciju i majorizaciju općinske organizacije Žepče nad ostalih sedam općinskih organizacija stranke. S političkih dužnosti su smijenjeni načelnici općine Vareš i Usora, bivši zastupnici i ministri, visoki stranački dužnosnici te drugi ugledni i uspješni poslovni ljudi – podvukao je Tadić.

Zbog ovakvog djelovanja na izbornoj skupštini Općinske organizacije Žepče, dodao je, nije sudjelovala skoro polovica izaslanika iz temeljnih ogranaka, a popis novog općinskog odbora je, kako navodi, procurio u javnost dan prije održavanja izborne skupštine.

-Kao nagradu za sprečavanje sudjelovanja članstva u izbornim procesima, Ivica Penić je nagrađen pozicijom predsjednika OO Žepče. Na Kantonalnoj izbornoj skupštini nisu sudjelovale općinske organizacije Vareš, Tešanj i Kakanj, kao i 50 izaslanika i dužnosnika stranke. Na zadnjim općim izborima, Općinski odbor Žepče je poslao 40 promatrača u Općinu Usora u kojoj dominira HDZ BiH, a sve s ciljem da osiguraju preferencije za njihove kandidate. Nakon toga je bez odluke OO Žepče iz stranke isključeno 49 mladih i uglednih članova stranke – kaže Tadić.

Nije samo problem u unutarstranačkim izborima, navodi on te dodaje da je Mato Zovko, u suradnji s Josipom Martićem, spriječio imenovanje federalnog ministra iz ZDK i aktivno radio na smjenjivanju kadrova HDZ BiH s direktorskih pozicija koje su prepustili bošnjačkim strankama.

-Na današnjoj sjednici Vlade ZDK, odlučujući glas za smjenu direktora Službe za zapošljavanje i imenovanje bošnjačkog kandidata za v.d. direktora dao je HDZ BiH. Naime, HDZ BiH je dao svoj glas i za razrješenje upravnog odbora Doma umirovljenika Zenica što je uvertira za smjenu još jednog direktora iz HDZ BiH – kazao je Tadić.

Naveo je i kako više ne može “biti sudionik ovakvih rušenja hrvatskih nacionalnih interesa, nestatutarnih i nedemokratskih izbora u stranci”.

-Zato napuštam HDZ BiH. Ističem kako ću i dalje politički djelovati kao neovisni zastupnik u Skupštini ZDK i kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. Zahvaljujem svima koji su me cijelo ovo vrijeme podržavali i vjerujem da će ovaj moj čin prihvatiti i shvatiti kao nastavak političkog djelovanja na dobrobit hrvatskog naroda i svih građana – istakao je Tadić.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE