SportDržavni TimIvaylo Petev pomogao liječenje bh. građana

Ivaylo Petev pomogao liječenje bh. građana

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev, koji nije rođen u našoj zemlji, ali prema vlastitom priznanju naše ljude osjeća i srcem i dušom, donirao je 10.000 KM za oboljele bh. građane kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje.

Petev je nesebičnu i velikodušnu donaciju od 10.000 KM danas uplatio u Fond za liječenje “Sportisti za život” humanitarne organizacije Pomozi.ba.

„Od prvog dana svog dolaska u Bosnu i Hercegovinu znao sam da sam na pravom mjestu. U svom životu sam prošao mnogo dobrih i loših stvari i najmanje što mogu uraditi jeste odužiti se na ovaj način. Došao sam u BiH bez da se mnogo toga znalo o meni. Ne profesionalno, već malo o tome kakav sam čovjek, a svi se mi u životu trudimo da budemo dobri ljudi. To nam svima, uprkos razlikama, treba biti prioritet. Kroz razgovore sa igračima, sa mnogim ljudima iz svog okruženja, shvatio sam koliko se teško živi u BiH i koliko je pomoći potrebno ljudima, za hranu, za liječenje, za svakodnevne stvari, koje ljudima nedostaju“, navodi selektor nogometne reprezentacije BiH.

Dodaje da je sretan što uz sebe ima ljude i igrače koji su puni empatije i koji vole da pomažu, jer smatraju to na neki način i svojom obavezom.

„Svojom dobrotom inspirisali su i mene i želio sam da im se pridružim u misiji pomaganja građanima BiH. U to ime sam odlučio finansijski podržati Fond za liječenje ‘Sportisti za život’, kojeg su osnovali moj kapiten Edin Džeko i Mirza Teletović i na taj način pomoći u liječenju oboljelih bh. građana. Kao što vi kažete: ‘Imamo samo ono što damo’ i ako uspijemo spasiti barem jedan život, spasili smo cijeli svijet. To su naše zajedničke pobjede”, poručuje Ivaylo Petev.

Organizacija Pomozi.ba zahvaljuje selektoru naše nogometne reprezentacije i želi mu mnogo sreće u utakmicama koje dolaze.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE