Ištuk: Totalno smo podmladili ekipu i nemamo velike ambicije

Ekipa visočke Bosne bila je dobar partner igračima tuzlanske Slobode, koja je upriličila generalnu provjeru pred start u Premijer ligi BiH.

Sastav iskusnog trenera Ive Ištuka dobrano je namučio Tuzlake koji su mnogo duže u trenažnom procesu.

– Ove godine totalno smo podmladili ekipu. Danas je protiv Slobode igrao tim čiji je prosjek 19-20 godina. Poslije desetak dana treninga nama je utakmica veoma koristila, kao i jak protivnik. Mislim da je bila dosta zanimljiva, da smo dobro parirali i da smo dobro oznojili Slobodu. Koristila je, nadam se, i njima da i oni vide gdje su njihove greške pred početak prvenstva. Zadovoljan sam ovom svojom omladinom, a do početka prvenstva imamo još 21 dan i što je dosta vremena da se neke stvari u igri poprave – izjavio je za Fenu trener visočke Bosne.

Govoreći o tome s kakvim ambicijama ekipa Bosne ulazi u novu sezonu Prve federalne lige, Ištuk je kazao da ne treba očekivati previše upravo zbog pomlađenog sastava.

– Ove sezone nemamo velike ambicije. U Tuzlu smo doveli kompletnu ekipu koja je 1998. i 1999. godište. Cilj nam je afirmacija mladih igrača i da igramo lijep nogomet – zaključio je.

FENA