Home Zanimljivosti Istrčala maraton u 92. godini

Istrčala maraton u 92. godini

0
Istrčala maraton u 92. godini

Amerikanka Harriette Thompson istrčala je maraton u San Diegu premda ima 92 godine i 65 dana postavši najstarija žena kojoj je to uspjelo.

amerikanka2Thompson je 42 kilometara i 195 metara pretrčala za sedam sati, 24 minute i 36 sekunde. U njezinom društvu maraton je istrčao i sin Brenny Thompson (56).

“Ne mogu vjerovati da sam uspjela. Imala sam veliku krizu nakon 30 kilometara, no nekako sam izdržala,” kazala je Harriette Thompson koja je tijekom života istrčala 15 maratona. “Neki smatraju da je to ludost u mojim godinama. Međutim, želim svima pokazati kako godine nisu nikakva prepreka, ako nešto želite i imate volje. Pokušat ću nastupiti i iduće godine,” dodala je.

amerikanka3Do sada je najstarija maratonka bila Gladys Burrill koja je imala 92 godine i 19 dana kada je 2010. istrčala maraton na Havajima.

Najstariji maratonac je Indijac Fauja Singh koji je 2011. postao prvim stogodišnjakom u povijesti koji je istrčao maraton. Radilo se o maratonu u Torontu, koji je Fauja Singh pretrčao za nešto više od osam sati. Singh je indijski Sikh, tako da obavezno nosi turban, zbog čega je dobio i nadimak Tornado s turbanom.

Komentari

komentara