NaslovnicaBiHIspred Vječne...

Ispred Vječne vatre koncert Zabranjenog pušenja

Novogodišnja proslava nastavljena je prve noći 2020. ispred Vječne vatre koncertom Zabranjenog pušenja.

 

Novu 2020. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine dočekalo je više desetina hiljada građana i turista koji su uživali uz hitove Željka Joksimovića.

Više desetina hiljada ljudi, uprkos hladnoći i zagađenom zraku, prve sate Nove godine dočekalo je na Trgu Bosne i Hercegovine. Sudeći prema reakcijama, repertoar je zadovoljio ukuse publike.

Odlične atmosfere i prazničnog raspoloženja nije manjkalo ni u ugostiteljskim objektima u glavnom gradu BiH.

Prema informacijama iz MUP-a KS nisu zabilježeni veći incidenti u novogodišnjoj noći. Nije bilo ni težih povreda zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a iz Hitne pomoći morali su intervenisati u nekoliko slučajeva prekomjernog konzumiranja alkohola. I za vatrogasce ovo je bila radna noć.

Simptomatično je da u novogodišnjoj noći dežurni ljekari u porodilištu u Općoj bolnici Abdulah Nakaš nisu imali posla kao proteklih godina. Prva januarska beba u ovoj godini u Sarajevu, rođena je u ranim jutarnjim satima.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.