NaslovnicaBiHRegijaIspovjest mla...

Ispovjest mladića koji je uspio preživjeti masakr u Parizu tako što su ga prekrila tijela mrtvih ljudi

Svi smo upoznati sa napadima koji su se desili sinoć u Parizu, a znamo da je upravo najveći broj žrtava u seriji terorističkih napada bio u pozorišnoj sali Bataclan.
Novinar Julien Pearce je jedan od mnogobrojnih svjedoka koji je prisustvovao masakru, a koji kaže da je samo srećom preživio teroristički napad.

Prepričavao je teške trenutke u Bataclanu, i kaže da je pucnjava započeta odjednom, usred pjesme.

Rekao je da su se čule snažne detonacije, pucnjava i krici uplašenih ljudi.
Odjednom je ugledao mlade ljude koji drže kalašnjikove. Pucali su okolo, a jedan od njih je bio u crnom.
Uplašeni ljudi su uspaničeno polijegali na zemlju.

On tvrdi da je ostao živ zahvaljujući leševima koji su padali preko njega.

“Bilo je strašno, pucali su ka meni, a onda su dva leša pala na mene. Ostao sam da ležim. Meci su rešetali ta mrtva tijela, a ja nisam smio da se pomjerim. Na svu sreću, mene metak nije pogodio. Spasili su me mrtvi sugrađani. To je strašno”, rekao je on u potresnoj ispovjesti.

Ispovjest ovog mladića možete pogledati ispod:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.