NaslovnicaLokalne TemeIsplaćeni pot...

Isplaćeni poticaji za proizvodnju mlijeka i plasteničku proizvodnju

Prema Programu poticaja za poljoprivrednu proizvodnju 2023. godine Grad Visoko je u proteklom periodu realizirao nekoliko poticajnih stavki iz Programa te su registrovanim poljoprivrednim proizvođačima uplaćena poticajna sredstva:

Proizvodnja i prerada mlijeka II kvartal:
Odobrena 152 zahtjeva (69 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i 83 registrovana obrta), te ja za ovu stavku izdvojeno i uplaćeno ukupno: 56.902,00 KM za II kvartal.

Proizvodnja povrća u plastenicima za registrovane obrte:
Odobreno 113 zahtjeva i registrovanim plasteničarima uplaćeno ukupno: 91.048,00 KM

Proizvodnja povrća na otvorenom:
Odobreno 6 zahtjeva i registrovanim obrtima uplaćeno ukupno: 2.750,00 KM

Podsjećamo poljoprivredne proizvođače da je Program poticaja objavljen u mjesecu aprilu i da mogu provjeriti za koje poticajne stavke iz Programa se podnose zahtjevi i do kada, obzirom da svaka proizvodnja ima datum do kada se podnose zahtjevi.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.