Lokalne TemeIsplaćena podrška mladima za nabavku senzora za mjerenje šećera u krvi

Isplaćena podrška mladima za nabavku senzora za mjerenje šećera u krvi

U Maloj sali Gradske uprave Visoko danas je upriličeno potpisivanje ugovora za podršku u nabavci senzora za mjerenje šećera u krvi za mlade od 18 do 26 godina (studente i nezaposlene). Ovo je drugu godinu zaredom kako Gradska uprava Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem pruža podršku i ovoj kategoriji naših sugrađana.

– Vodimo računa o pružanju podrške svim našim sugrađanima kojima je podrška potrebna, a u ovoj godini smo namijenili 15.000 KM podrške za studente i nezaposlene od 18 do 26 godina starosti za nabavku senzora za mjerenje šećera u krvi. Napomenuo bih kako su sredstva u iznosu od po 1.875 KM dobili svi koji su se prijavili na naš javni poziv. Svima vama želim puno zdravlja i da vam ova sredstva olakšaju ova dio za koji su namijenjena, a s druge strane da vidite da ipak neko misli na vas. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Prisutni su se zahvalili gradonačelniku na ovoj izuzetno bitnoj podršci koju imaju drugu godinu zaredom, ali i brizi koju ova Gradska uprava pokazuje prema svojim građanima. Bitno je pomenuti kako je Zeničko – dobojski kanton ove godine preuzeo podršku za nabavku senzora mladima do 18 godina, a u sklopu podrške Gradske uprave Visoko ukupno je bilo prijavljeno osam aplikanata i svi oni su dobili sredstva u iznosu od po 1.875 KM.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE