Ismet Iso Šahinović: Kakvo licemjerje Gradske uprave prema Hadi i njegovoj djeci

Juče na komemoraciji povodom pogibije ova dva heroja Armije RBiH /Adema Vilića i Skopljak Nihada-Hade/, između ostalih pohvala i lijepih uspomena/ rečeno je sa “velikom tugom i sjetom” da ih nikada neće zabotaviti…

Kakvo licemjerje !!

Po Hadinoj pogibiji ostala je njegova supruga Azra sa dvoje maloljetne djece Berinom i Jasminom. Azra nije mogla podnijeti pogibiju supriga, razbolila se i relativno brzo otišla u prijevremenu penziju. Djeca su rasla, imali su ponekada neku humanitarnu pomoć, a Azra je gotovo sva svoja primanja trošila na lijekove.

Borci, Hadini ratni veterani pokušavali su nešto pomoći, ali opštinsko/gradska birokratija, uključivo sa boračkim organizacijama nisu učinili ništa.
Govorit ću sada o Hadinom sinu Berinu. Jasmina se u međuvremenu udala i ima dijete. Berin sada ima četrdeset godina i nema posla, ne radi nigdje. Na moje urgiranje u Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja /Provalić, Kardaš/ Berin je u dva navrata radio po 1 mjesec u Gradskim grobljima. I na tome je ostalo sve do danas.
E, sada dolazi ono najvažnije. Pune 3 /tri/ godine išao sam u Opštinu/Gradsku upravu i tražio prijem kod načelnice/gradonačelnice da pomogne oko zapošljavanja Berina. Uredno se prijavljivao, čekao na ulaznom odijelu – prijemu i po sat i više, ali me nikada nije primila. Jednom je, valjda, poslala Dinku koja mi je na hodniku obećala da će sve biti uredu čim se ukaže potreba.

Od načelnice sam, samo jednom, i to na svečanoj proslavi 65. godina rukometa u Visokom, na kojoj sam i ja bio slavljenik, obećala da će lično poraditi na tome da Berin dobije posao i da je upoznata sa cijelim slučajem, da saosjeća, jer je i ona iz šehidske porodice. Znajući da ona drži sve u svojim rukama, da rukovodi i diktira u svemu i svaćemu, bio sam uvjeren da će konačno Berin dobiti posao i da će živjet od svoga rada. Kako je to bilo naivno s moje strane…

Na osnovu svih saznanja o njenom uplivu u sva negativna dešavanja u zapošljavanju, pa i u nekim koruptivnim dešavanjima u gradu, zaključio sam da ta osoba djeluje po principu: JA, MENI, MOJE.

Od ove osobe ne želim tražiti više pomoć i podršku za Berina. Čekat ću novu postavu Gradske uprave. Da podsjetim one, koji ne znaju, ja sam dajdža rehmetli Hade.
Jedna mala digresija, a odnosi se na mog mlađeg rukometnog djelatnika /uručio mi priznanje na svečanosti 65. godina visočkog rukometa/ ovo je jedan od 3 moja razloga koji me čine  nespokojnim kada je u pitanju ova osoba, tako da tvoje veoma niske, bljutave i nedolično upućene riječi “kolegi” uz pretnju da pripazima šta pišem, jer mogu loše proći, kod mene ne piju vodu. Sve što si rekao govori o tebi.

Još molim visočke fb kolege da ovaj tekst proslijede dalje, naravno, ako žele i osjete za potrebno.

HVALA !!

Izvor FB Profil: Ismet Iso Šahinović