Ismar Kadić (SDP): Kao dijete šehida naučio sam ja šta je nepravda tokom svih ovih godina

Član Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Visoko Ismar Kadić, povodom Dana šehida, objavio je osvrt u vezi sa zvaničnim obilježavanjem ovog dana u našem gradu. Njegov osvrt prenosimo vam u cijelost, bez ikakvih intervencija:MARKETING

“Danas 25.05.2020 u našoj državi obilježen je Dan Šehida. Dan onih koji su dali živote da bi mi mogli da živimo. Danas je na spomen obilježju za Šehide Visokog bilo više delagacija različito politički opredjeljenih, a opet u jednom ISTI. Isti po tome što je svaka delagacija imala makar po jednog potomka tih Šehida kojih se sjećamo. Nije bilo mjesta ni za kakve podjele, niti bilo kakvo izdvajanje. Ali nažalost samo su pojedinci imali priliku biti medijski ispraćeni. Danas sam i ja bio tu Kadić Ismar sin Kadić Sabahudina koji je u 26-toj godini dao svoj život za ovu državu. Danas sam ja položio cvijeće na spomen obilježje Šehidima u svoje ime i u ime SDP Visoko. Nažalost, u priloženom članku se ne vidi slika.

DA SE NIKAD NE ZABORAVI

Također nek nam ovo svima bude opomena da dobro razmislimo šta čitamo, koje to medije pratimo, i za šta plaćamo račune.

Uvijek postoji šira slika koju neko ne dozvoljava da se vidi. Ne mogu da krivim uposlenike navedenih medija Radio-televizija Visoko, oni samo rade svoj posao za koji su plaćeni. Mada sam mislio da mediji trebaju izvještavati objektivno. Ali valja na današnjem vaktu odhraniti porodicu. Ma šta ja znam o tome?

Ja sam samo dijete koje nije imalo priliku upoznati svog oca, naučio sam ja tokom svih ovih godina šta je nepravda. Jedan vidi sve.”

Visoko.co.ba/Ismar Kadić Facebook profil