BiHIsak prisustvovao obilježavanju Dana Kraljevine Saudijske Arabije

Isak prisustvovao obilježavanju Dana Kraljevine Saudijske Arabije

Federalni ministar unurašnjih poslova Ramo Isak, na poziv ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osmanaha D. AlAhmadia, prisustvovao je večeras svečanosti povodom obilježavanja Nacionalnog dana, jednog od najvažnijih datuma u historiji zemlje kada je ujedinjena Saudijska Arabija.

Nakon toga uslijedilo je političko, administrativno i ekonomsko uređenje Saudijske Arabije na načelima islamske vjere.

Isak je tim povodom, u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, uputio najiskrenije čestitke ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije u BiH.

– Saudijska Arabija je veliki prijatelj Bosne i Hercegovina bila je među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost BiH i kontinuirano podržava njen teritorijalni integritet i suverenitet. Svoje prijateljstvo pokazala je i onda kada je bilo najteže pruživši pomoć izbjeglim i prognanim građanima Bosne i Hercegovine – istakao je Isak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP).

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE