ZDKIsak na prijemu povodom proslave službenog rođendana kralja Charlsa III

Isak na prijemu povodom proslave službenog rođendana kralja Charlsa III

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj. E. ambasadora Juliana Reilly i Mrs. Bojane Reilly prisustvovao je svečanosti povodom proslave službenog rođendana njegovog veličanstva kralja Charlsa III, u prisustvu velikog broja zvanica iz BiH.
Ministar Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke za rođendan kralju Charlsu III: “Velika Britanija je snažan partner i iskren prijatelj BiH, a to je još jedom dokazala svojom podrškom usvajanju te sponzoriranju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se narodu Velike Britanije te njihovim predstavnicima u BiH što konstantno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te se zalažu za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti snažno podržavati demokratsku i multietničku državu Bosnu i Hercegovinu kao i njen put ka evropskim i euroatlantskim integracijama”.
Tradicionlano se već 275 godina, u mjesecu junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE