BiHIrfan Čengić proglasio pobjedu

Irfan Čengić proglasio pobjedu

Irfan Čengić, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP), pobjednik je današnjih prijevremenih izbora za načelnika općine Stari Grad, prema pokazateljima, rečeno je večeras na pres-konferenciji na kojoj se on obratio novinarima.

Čengić je zahvalio svim građanima koji su izašli na birališta, a posebno onima što su dali podršku njegovom timu i njemu da, kako je rekao, stabilizuju stanje u ovoj općini i ispune sva obećanja.

Prema podacima timova s terena, oko 65 posto građana što su glasali dali su podršku njemu, nominalno, nih oko 6.000, što je na malu izlaznost birača, više glasova nego u prvom mandatu prethodnog načelnika, odnosno najveća podrška jednom kandidatu za načelnika ikad u ovoj općini, kazao je Čengić.

Zahvalio je svima koji su timski doprinijeli kampanji naglasivši da je bila pozitivna, bez blaćenja ikoga i bez laži, s naglaskom na budućnost Starog Grada “dok smo ja, vijećnici i moja porodica trpili razne priče i laži o nama samima i privatno i poslovno, nastojanja urušavanja kredibiliteta svakog čovjeka što bi dao podršku ovoj kandidaturi”.

– Narod Starog Grada je to prepoznao i podržao naše teme i projekte te nam dao povjerenje. Starim Gradom se neće vladati, Starom Gradu ćemo služiti i vjerujem da će za 11 mjeseci građani prepoznati taj rad i dati nam povjerenje i za naredne četiri godine – izjavio je Čengić.

On je danas bio izborni takmac sa Dženanom Selimbegovićem iz Stranke demokratske akcije. Izbori su organizirani nakon hapšenja prethodnog načelnika Ibrahima Hadžibajrića u maju ove godine. Prehodni načelnik je osumnjičen za više krivičnih djela.

U julu su građani na referendumu opozvali Hadžibajrića te su potom zakazni prijevremeni izbori za novog načelnika.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE