SvijetSrednji istokIran tvrdi da su napadi u Jemenu ''u suprotnosti'' s politikom SAD-a...

Iran tvrdi da su napadi u Jemenu ”u suprotnosti” s politikom SAD-a i Velike Britanije

Iran je u nedjelju osudio najnovije napade SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva na ciljeve u Jemenu, rekavši da su oni “u suprotnosti” s njihovom deklariranom namjerom izbjegavanja šireg sukoba na Bliskom istoku.

Ovi napadi su “u jasnoj suprotnosti s ponovljenim tvrdnjama Washingtona i Londona da ne žele širenje rata i sukoba u regiji”, rekao je u izjavi Nasser Kanani, glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, javlja France24.

Optužio je Sjedinjene Države i Britaniju za “raspirivanje haosa, nereda, nesigurnosti i nestabilnosti” podržavajući Izrael u njegovom ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Daljnji udari na jemenske pobunjenike Houti koje podržava Iran kao odgovor na napade skupine na međunarodne brodove u Crvenom moru predstavljaju “prijetnju međunarodnom miru i sigurnosti”, rekao je Kanani.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE