SvijetIran: Spriječen atentata na oca Mahse Amini

Iran: Spriječen atentata na oca Mahse Amini

U Iranu je spriječen pokušaj atentata na Emceda Aminija, oca Mahsi Amini, koja je u Iranu pritvorena zbog nepoštivanja zahtjeva nošenja marame te preminula u policijskom pritvoru.

Zamjenik guvernera pokrajine Kurdistan Mehdi Ramazani dao je izjavu povodom pokušaja ubistva, objavila je iranska novinska agencija IRNA.

“Intervencijom snaga sigurnosti spriječen je atentat na Emceda Aminija, oca Mahsi Amini, na putu za mezarje Ayci. Uhvaćeno je nekoliko osoba povezanih s terorističkim organizacijama”, poručio je on.

S druge strane, opozicioni izvori tvrde da je na godišnjicu smrti Mahsi Amini njen otac priveden dok je izlazio iz kuće u gradu Sakkiz, u pokrajini Kurdistan.

Iranska službena agencija IRNA je u svojim vijestima na tu temu demantirala tvrdnju i objavila da su otac preminule Amini i njegova porodica u svojoj kući u gradu Sakkiz te da on nije priveden.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE