NaslovnicaBiH'IPAK projekt...

‘IPAK projekt’ raspisao umjetnički konkurs na temu borbe protiv korupcije

IPAK projekt Delegacije Evropske unije u BiH raspisao je umjetnički konkurs za vizuelni prikaz korupcije, štetnih posljedica korupcije, značaja borbe protiv korupcije i potrebe za izgradnjom kulture etičnosti i integriteta.

U konkursu se pozivaju vizuelni umjetnici, dizajneri, studenti umjetničkih akademija i fakulteta, i sve druge građanke i građani, punoljetne državljane BiH, da pošalju radove koji će ilustrovati borbu protiv korupcije na umjetnički i kreativan način.

Na konkurs se primaju radovi u digitalnom formatu, bez obzira na medij i tehnike korištene tokom produkcije rada.

Najbolji radovi, iz užeg izbora, bit će objavljeni u publikaciji, na vebsajtu ili na fizičkoj izložbi (u zavisnosti od pandemijske situacije), a tri najbolja bit će nagrađena novčanim nagradama od 2.000, 1.200 i 800 KM.

Konkurs je otvoren do 4. aprila, a detalji se mogu naći na sajtu IPAK projekta www.ipak.ba.

Visoko.co.ba / Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.