NaslovnicaZDKINZ: Nema dob...

INZ: Nema dobnih ograničenja u biosigurnosnim mjerama za otvaranje vrtića u ZDK

Zbog iskazanog povećanog interesa roditelja, a u vezi sa početkom rada vrtića u Zeničko-dobojskom kantonu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane obavještava sve roditelje i korisnike usluga vrtićkog smještaja da Institut nije zabranio pružanje usluge “produženog boravka”, niti uveo bilo kakve restrikcije u tom pogledu, niti u biosigurnosnim mjerama postoji bilo kakva mjera koja se odnosi na neku dobnu grupu ili uzrast djece.

Biosigurnosne mjere su mjere zdravstvenog karaktera, a organizacioni poslovi i mogućnost ispunjavanja određenih standarda u isključivoj su nadležnosti menadžera predškolskih ustanova, te nisu ni po kom osnovu tretirani od strane Instituta.

Podsjećamo roditelje da INZ uskoro sarađuje sa upravama i zaposlenicima u predškolskim, ali i drugim ustanovama, koje su na terenu te koje trebaju provoditi mjere, a ovlaštene osobe INZ-a će u određenom vremenskom periodu provjeravati ispunjenje tih mjera.

 

Visoko.co.ba/Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.