NaslovnicaZDKIntervju / Nu...

Intervju / Nurdina Ćosić: Trendovi danas ne postoje, najvažniji su unikatnost i uspjeh da ideju realizujete

Iz Breze, male rudarske općine, ovoga puta vam predstavljamo Nurdinu Ćosić, vlasnicu brenda “Sweet Flower”. Supruga, majka troje djece, po zanimanju tekstilni tehničar, godinu dana unazad se aktivno bavi dekoracijom vjenčanja, rođendana i različitih evenata.

Za Visoko.co.ba intervju vodila: Šejla Šehić

Svi koji Vas poznaju i prate Vaš rad znaju da ste vrlo svestrani i kreativni. Koje su to bile prvobitne ideje koje su Vas dovele do posla kojeg trenutno radite?

“Dugogodišnja želja za novitetima i unikatnosti, slikanje na platnu, staklu i svili, izradi papirnih cvjetova dovela je do upravo ovog što danas radim”.

Koliko je potrebno vremena za cjelokupnu implementaciju želje jednog klijenta?

“Konkretno govoreći o realizaciji dekoracije jednog vjenčanja, od prvog kontakta sa klijentom i sve do dana vjenčanja, proces traje mjesecima. Svi detalji su ključni i vrlo bitni. Od same ideje i motiva dekoracije, do veličine prostora, mjesta, u kojem će se vjenčanje održati…”

Nedavno ste prokomentarisali na Vašim društvenim mrežama kako je ponekad potreban 25. sat u danu. Da li upravo to govori o obimnosti Vašeg posla?

“Upravo tako, obim posla je veliki posla je zaista mnogo. Ulazi se u najsitnije detalje što uzima mnogo vremena. Neki će reći da je to možda posao sa prevelikim odricanjem, jer mi zaista dugo radimo na jednoj realizaciji, ali to za mene ne predstavlja nikakav oblik odricanja jer ja zaista uživam u svom poslu”.

Neminovno je govoriti o tome da ste isključivo samostalnim radom uspjeli. Šta za Vas predstavlja ključ dosadašnjeg uspjeha?

Želja za novitetima, prikazivanju nečeg drugačijeg, težnja za korakom naprijed je bila moja motivacija. Ali kako bi uspjeh bio zagarantovan timski rad, odgovornost prema poslu, dosljednost i predanost su ključni faktori”.

U Brezi ste prepoznatljivi po svom vedrom duhu, voljom za suradnje sa omladincima i djecom. Kakav je to osjećaj raditi sa djecom?

“Volim djecu, njihov osmijeh i zagrljaj kada me sretnu na ulici je neprocjenjiv. Ne postoji ništa čime bi se mogao platiti osjećaj zadovoljstva kada znam da sam im pomogla pri realizaciji neke njihove ideje. Da su mi na početku nudili da krenem sa ovim poslom, tempom kojim danas radim, ne bih prihvatila. Čar je u tome da napredujemo malim koracima do uspjeha koji smo na samom početku zaželjeli. Zaista sve što zamislimo možemo, ono što vidimo na fotografijama na internetu ne mora značiti da mi ne možemo napraviti, zaista je sve u nama”.

 

*Tekst autorice Šejle Šehić nastao je u okviru projekta “Omladinski novinari na putu ka profesionalnoj karijeri”, koji zajednički realiziraju Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj “Zora” iz Zenice i redakcija portala Visoko.co.ba.

Projekt je podržan od USAID-ovog Programa za osnaživanje nezavisnih medija (IMEP), a kojeg implementiraju Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Otvorena mreža.

 

Visoko.co.ba/Šejla Šehić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.