NaslovnicaZDKKulturaIntervju / Ad...

Intervju / Adnan Hodžić mladi muzičar iz Kaknja: Fascinira me način na koji muzika utječe na ljude

Brojni talentovani mladići i djevojke stanovnici su općine Kakanj, bilo da je riječ o sportu, likovnoj umjetnosti ili muzici. Jedan od njih je i Adnan Hodžić, bvši učenik Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović, čiji je veliki san jednog dana postati muzičar.

Za Visoko.co.ba piše: Emin Torlaković

Svoj san, donekle, Adnan je i ostvario u svom gradu, ali i dalje nastoji biti još bolji u onom što najviše voli, a to je muzika.

Kako si se počeo baviti muzikom i odakle je nastala ta ljubav prema njoj?

“Još kao mali uvijek sam bio fasciniran muzikom, načinom na koji ona utječe na ljude i porukom koju ona nosi. Za svoj sedmi rođendan sam dobio gitaru i od tog trenutka je ne ispuštam iz ruku. Roditelji su me upisali u muzičku školu i moje interesovanje za muzikom se još više povećalo”.

Da li je bilo teško uskladiti muziku, školu i privatni život?

“Iskreno jeste. Pored muzike sam uvijek bio zainteresovan za računarstvo kao i sticanje znanja, kako u školi, tako i van nje. Bilo je teško uskladiti sve aktivnosti koje su me zanimale, zato je bilo mnogo odricanja, čak i od stvari koje su mi u tom trenutku mnogo značile”.

Čime se sada baviš, da li i dalje sviraš. Ako sviraš kako to usklađuješ sa fakultetom ?

“Trenutno sam student na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, odsjek računarstvo i informatika. Još uvijek sviram, ali zbog silnih obaveza, kao i svaki drugi student, imam manje vremena za uživanje u muzici. Inače sviram za vrijeme pauza, ali često i vikendom”.

Koji ti je najdraži žanr muzike i šta si planirao za svoju budućnost?

“Najdrazi žanr muzike definitivno rock'n'roll. Planirao sam završiti master na svome odsjeku i onda tražiti posao koji bih volio raditi. Volio bih da taj posao nađem upravo u našoj BiH, ali ukoliko se stanje u našoj zemlji ne promijeni, ta potraga će se vjerovatno proširiti na uređenije zemlje Evrope”, zaključio je Adnan u kratkom intervjuu za Visoko.co.ba.

 

*Tekst autora Emina Torlakovića nastao je u okviru projekta “Omladinski novinari na putu ka profesionalnoj karijeri”, koji zajednički realiziraju Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj “Zora” iz Zenice i redakcija portala Visoko.co.ba.

Projekt je podržan od USAID-ovog Programa za osnaživanje nezavisnih medija (IMEP), a kojeg implementiraju Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Otvorena mreža.

 

Visoko.co.ba/Emin Torlaković

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.