Lokalne TemeInternacionalna smotra folklora Visoko 2021

Internacionalna smotra folklora Visoko 2021

KUD “Visoko” Visoko je organizovao smotru folklora pod nazivom “Visoko 2021.”, ove godine učešće je uzelo sedam kulturno umjetnički društava iz Bosne i Hercegovine te jedan folklorni ansambl iz Podgorice.

1. KUD “Modrački mornari” Šerići-Živinice

2. KUD “Novotravničko biserje” Novi Travnik

3. KUD “Biseri Bjelašnice” Trnovo

4. KUD “1001 noć” Fojnica

5. KUD “Breza” Breza

6. KUD “Ilijaš” Ilijaš

7. KUD “Izvor 08” Kiseljak

8. Folklorni ansambl Kic “Budo Tomović” Podgorica, Crna Gora

9. KUD “Visoko” Visoko

Iz KUD-a “Visoko” Visoko učestvuju  “C” ansambl, “B” ansambl, “A” ansambl, rekreativni ansambl te narodni i zabavni orkestar.

“Samim tim što imamo goste iz Crne Gore ova smotra folklora ima i internacionalni karakter. Izuzetna čast i zadovoljstvo nam je što su sva kulturno umjetnička društva koja smo pozvali na našu smotru folklora zapravo i potvrdila dolazak te samim tim obogatila naš kulturno umjetnički program sa raznim igrama iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Smotra je uspješno realizovana zbog ogromne želje svih članova našeg KUD-a.” – za Visoko.co.ba izjavila se Nejra Džafić, stručni rukovodilac folklorne sekcije i sekretar KUD-a “Visoko”.

 

 

 

 

 

 

Ajla Čaušević/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE