Interesi privatnika u vlasti suprotni stvarnim interesima građana

1074
mt_ignore: vijećnici

Nakon završene 5. sjednice OV Visoko našoj redakciji se obratio vijećnik OO SBB Visoko Vahid Ramić čija inicijativa i vijećničko pitanje nisu usvojeni. U kratkom opisu svog javljanja gospodin Ramić je napisao: Naime, vijećnici koji rade “sve za narod” nisu usvojili predloženu inicijativu niti je izvršna vlast dala ozbiljan odgovor na postavljeno vijećničko pitanje. Oko ove inicijative se raspravljalo gotovo sat vremena, ali nažalost onih koji su nas birali i koji su kreirali sadašnju vlast ova pozitivna inicijativa nije usvojena. Narodu se očito podmeće u nemogućnosti ispunjavanja obećanog sa predizbornih skupova i stvarni problemi i potrebe građana zamjenjuju paranoičnim umišljanjem spoljašnih neprijatelja, po principu ko nije s nama, protiv nas je, bez obzira koliko neka inicijativa bili zaista dobra ili loša. Osjećao sam potrebu da ovo podijelim sa svojim biračima i svima onima koji u Visokom žele istinske, iskrene i prave promjene, suprotno interesime sitne grupe privatnika koji politiku i stranku doživljavaju kao privatni biznis u kojem nemaju interesa spram stanovnika Moštra, Dobrinja i pripadajući im okolnih sela pa ih tretiraju samo od izbora do izbora, a i tada im lažu. Moja namjera nije bila da mi neko pojašnjava kako to nije njegova nadležnost, nego da reagujemo kako možemo dok neko nije nastradao.

Lijep pozdrav, Vahid Ramić

PREDMET : Odgovor na vijećniĉku inicijativu.

Vijećnik Vahid Ramić je 02.03.2013. godine uputio slijedeću inicijativu:

“Pokrećem inicijativu da se u što kraćem roku saniraju udarne rupe na putu R 445 na relaciji Dobrinje-Visoko i na lokalnom putu od Vispaka prema željezniĉkoj stanici.”

Po upućenoj inicijativi služba dostavlja odgovor:

Regionalni putevi, kao i održavanje regionalnih puteva, nalaze se u nadležnosti Kantonalnog ministarstva koje je obavezno imenovati izvođača radova i vršiti nadzor nad istim.

Nadležno Ministarstvo obavijestili smo o vašoj inicijativi i potrebi da se saniraju pomenuti putni pravci.

Za održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica koji su u nadležnosti Općine Visoko raspisan je tender za odabir izvođača nakon čega će biti potpisan ugovor o izvođenju radova.

PREDMET : Odgovor na vijećniĉko pitanje.

Vijećnik Vahid Ramić je 02.03.2013.godine uputio slijedeće vijećniĉko pitanje:

« Da li Općina planira izgradnju puta prema lokaciji na kojoj je početa izgradnja doma zdravlja u Moštru i od kojih sredstava?»

Na postavljeno vijećniĉko pitanje dostavljamo sljedeći odgovor:

Prema Programu kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu iz budžeta Općine Visoko za 2013. godinu koga je usvojilo Općinsko Vijeće Visoko na svojoj trećoj sjednici održanoj 2.2.2013. godine nisu predviđena sredstva za izgradnju puta u Moštru prema lokaciji na kojoj je početa izgradnja ambulante porodične medicine D. Moštre.

U narednom periodu, a u skladu sa prioritetima, ista će biti planirana.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.