Inspirativna Elmedina Hodžić iz Visokog aktivno priča 8 svjetskih jezika

Elmedina Hodžić rođena je 1991. godine u Višegradu. Nakon ratnog perioda u Bosni i Hercegovini, sa porodicom se seli u Visoko. Nakon osnovne i srednje škole upisuje Filozofski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu, na odsjeku za francuski i turski jezik i književnost. Po zanimanju je profesorica, prevodilac, lektor te projekt asistent, a aktivno čita i piše na 8 stranih jezika (turski, francuski, engleski, španski, njemački, italijanski, portugalski i holandski).

Iako je Elmedinin CV bogat, te iza sebe ima mnogobrojne edukacije, diplome i kvalitetno znanje, godinama se borila sa pronalaskom posla u struci. Posao za koji se školovala nije čekala, pa je ova mlada Visočanka ”uzela stvar u svoje ruke”. Elmedina se danas bavi održavanjem brojnih edukacija i kurseva, izradom postera te bookmarkera. Uz sve to, Elmedina pronađe vrijeme za humanitarni rad, te sa velikim srcem rado pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Za profesoricu Elmedinu, njeni učenici i polaznici kurseva imaju samo riječi hvale, što mnogo govori o njenom pristupu, ljubavi i odgovornosti prema radu,

Kod profesorice Hodžić su u toku prijave za online kurseve Turskog jezika i kurseve Canve. Ovi kursevi su odlična prilika za sve one koji žele naučiti nešto novo, unaprijediti svoje zanje te kvalitetno ispuniti svoje vrijeme.

Svi zainteresovani informacije u vezi kurseva i prijava na iste možete potražiti na Elmedininom instagram profilu:  www.instagram.com/moja.e_ucionica/?igshid=m97izcjyfu49 te Facebook profilu: www.facebook.com/elmedina.hodzic.90

ilijas.info