BiHPolitikaInicijativa za Stolac: Izbori sa samo jednim kandidatom je karakteristika nedemokratskih društava

Inicijativa za Stolac: Izbori sa samo jednim kandidatom je karakteristika nedemokratskih društava

Odluka Apelacionog odjela Suda BiH kojom se odbija naša žalba na odluku CIK-a neće nas zaustaviti u nastojanjima da u Stocu kad-tad dođe do korektnih i fer izbora, saopćeno je iz Inicijative za Stolac, prenosi Patria.

Isto onako kako su izbori 2. oktobra bili organizirani nefer i nekorektno sa ciljem da putem izbornih manipulacija HDZ ostane na vlasti, tako i odluka da se skidaju sa izborne liste svi drugi ozbiljni kandidati sem kandidata HDZ-a čini obnovljene izbore sa samo jednim ozbiljnim kandidatom nefer i nekoreknim.

– Nismo pristali na nekorektne izbore u oktobru, ne pristajemo ni na buduće nekorektne izbore. Ravnopravnost svih građana Stoca je naš cilj i mi nastavljamo našu borbu i nikada se nećemo pomiriti sa nepravdom. Izbori sa samo jednim kandidatom su karakteristika nedemokratskih društava. Ta su vremena prošla. Smisao demokratskih izbora je – izbor.

Ideja Inicijative skidanjem pojedinačnih kandidata ne nestaje. Poštujemo odluku Apelacionog odjela ali tražimo fer i korektne nove izbore u Stocu na kojima će svim građanima biti ponuđeno da se opredijele između nekoliko kandidata.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE