Lokalne Teme(VIDEO) Inicijativa "Visoko - Festivalski i sajamski grad" uskoro sa programom za...

(VIDEO) Inicijativa “Visoko – Festivalski i sajamski grad” uskoro sa programom za mjesec mart

U prostorijama Društvenog centra Visoko danas je održan novi, prošireni sastanak inicijative „Visoko – Festivalski i sajamski grad“. Podsjećamo, u pitanju je inicijativa koja bi od Visokog trebala napraviti grad sa objedinjenom ponudom različitih sadržaja, koje će realizirati JU Centar za kulturu, sport i informisanje, Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, Grad Visoko, kao i brojna udruženja i kolektivi koji su organizatori umjetničkih, kulturnih, sportskih i drugih događaja u Visokom.

Sastanku su prisustvovali direktorica JU Centar za kulturu, sport i informisanje Amila Koso, predstavnici Gradske uprave Visoko Suada Koljenović i Adi Pašalić, predstavnici Fondacije dr. Semir Osmanagić i Evelina Čehajić, KSC „Mladost“ i sportskih kolektiva Kenan Buza, kao i: Halima Abdukić (JU za predškolski odgoj i obrazovanje), Đenana Ganić (Zavičajni muzej), Ajša Šahinović (Gradska biblioteka), Azra Ohran Zubić i Faruk Šahinović (SETUP), Alma Beganović (Privatni iznajmljivači Visoko), Dževad Hasanbegović (Ars Tragovi), Nihad Dervišević (KUD Visoko), Alija Šahinović i Ervin Klepo (Likum 76), Mersed Šahinović (Preporod), Midhat Uzejrović i Dino (Unity).

Prisutni su iskazali veliko zadovoljstvo što se jedna ovakva inicijativa dešava u Visokom i što su se na jednom mjestu okupili brojni kolektivi i udruženja koji kroz svoj rad prave bogate umjetničke, muzičke, kulturne i sportske sadržaje za Visočane, ali i brojne goste iz cijelog svijeta.

Zaključeno je da se od danas ide u realizaciju pripreme programa za mjesec mart 2023.godine. Udruženja i kolektivi su dobili vrijeme od 7 do 10 dana da svoje programske prijedloge pošalju, a ustanovljeno je i koordinaciono tijelo koje će učestvovati u pripremi programa, ali i dizajnu i promociji programskog sadržaja, a cilj je da do početka marta, odnosno da 1.marta dobijemo program za mjesec mart, koji će biti postavljen na različitim lokacijama u Visokom, i putem kojeg će se stanovnici Visokog, kao i gosti, moći informisati o sadržajima i događanjima u Visokom tokom tekućeg mjeseca.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE