NaslovnicaLokalne TemeInicijativa T...

Inicijativa Tarika Halilovića u Gradskom vijeću: Plodno gradsko zemljište građanima Visokog!

Na inicijativu gradskog vijećnika Tarika Halilovića usvojena je inicijativa za dodjeljivanje gradskih plodnih zemljišta na korištenje građanima koji budu željeli baviti se time.

Usvajanjem ove inicijative i pokretanjem svih neophodnih procedura i postupaka za njenu realizaciju, građani koji se bave poljoprivredom ili koji žele da se bave poljoprivredom dobiti će priliku ostvariti pravo na jedan dio ovog zemljišta u svrhu njegovog obrađivanja.

Implementacija ove inicijative od izuzetne je koristi kako za Visoko, tako i za cijelu BiH, budući da smo već neko vrijeme suočeni sa inflacijom, pogoršanjem ekonomske situacije u državi, kao i potencijalnom nestašicom osnovnih životnih namirnica.

“Sve što radimo odražava se na cjelokupno društvo. Stoga, dužni smo svima obezbijediti jednake uslove za život, rad, napredovanje, ostvarivanje ciljeva i prava.” naveo je Halilović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.