Informacija o aktivnostima PS Visoko 31.10.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 31.10.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 31.10.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2.Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

3.Za navedeni dan na području PS Visoko dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4.Policijski službenici ove PS su kontrolisali 41 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su  zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršeno je  6 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

 

Obavijest o lokacijama i vremenu upotrebe radarskog sistema “XRD traffic patrol” za mjesec novembar, dostavili smo BIHAMK-u, što će vjerovatno biti dostupno na njihovoj web stranici ( https://bihamk.ba/bs/spi/radari)