Informacija o aktivnostima PS Visoko 30.10.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 30.10.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 30.10.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko prijavljena su dva krivična djela počinjena od strane nepoznatih počinalaca i to :

– dva krivična djela iz člana 286 KZ FBIH ( krađa ).

 

2.Evidentirana su dva  narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica, naročito drskim ponašanjem.

3.Za navedeni dan na području PS Visoko prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4.Policijski službenici ove PS su kontrolisali 47 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 29 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršeno je  8 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO