Informacija o aktivnostima PS Visoko 29.10.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 29.10.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

1.Na području PS Visoko prijavljena su 4 krivična djela i to 1 krivično djelo iz člana 286 KZ FBIH ( krađa)  i 3 krivična djela iz člana 287 KZ FBIH ( Teška krađa) iz pomoćnih objekata.

2.Evidentirana su 2 narušavanja javnog reda i mira od strane dva lica kod kojih je prilikom kontrole, od strane policijskih službenika, pronađeno hladno oružje.

3.Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

4.Policijski službenici ove PS su kontrolisali 66 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 29 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, 10 vozača je zatečeno da upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, jedan vozač je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine i dr.

5.Na zahtjev građana izvršeno je  5  intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Također, konstantno se poduzimaju mjere i radnje na sprječavanju i suzbijanju vršenja prekršaja prosjačenje i navođenje na prosjačenje.

 

S poštovanjem

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO