Informacija o aktivnostima PS Visoko 26.10.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 26.10.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 26.10.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko prijavljena su dva krivična djela počinjena od strane nepozatih počinilaca i to :

– Dva krivična djela iz člana 287 KZ FBIH ( teška krađa )

2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira od strane jednog lica, naročito drskim ponašanjem.

3. Za navedeni dan na području PS Visoko prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4. Policijski službenici ove PS su kontrolisali 36 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja, dva vozača su zatečena da upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, dok je još 19 vozača sankcionisano za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine i dr.). Također, jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

5. Na zahtjev građana izvršene su  4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

PS Visoko