SvijetAzijaIndijski poljoprivrednici ponovo krenuli ka New Delhiju, policija bacila suzavac

Indijski poljoprivrednici ponovo krenuli ka New Delhiju, policija bacila suzavac

Indijska policija bacila je suzavac na više hiljada poljoprivrednika koji su nastavili protestni marš do New Delhija nakon propalih pregovora sa vladom oko cijene usjeva. Vlasti su zabarikadirale autoputeve u New Delhiju blokovima, kontejnerima i bodljikavom žicom, a poljoprivrednici su danas došli na barikade sa buldožerima i bagerima da pokušaju da se probiju.

“Naš zahtjev je da želimo da idemo u Delhi na miran način. Vlada treba da ukloni barikade”, rekao je jedan od poljoprivrednika. Protesti se održavaju u vrijeme kada su u Indiji najavljeni izbori koji bi trebalo da se održe u narednim mjesecima, a očekuje se da će stranka premijera Narendre Modija obezbijediti treći uzastopni mandat. Poljoprivrednici su počeli protest prošle sedmice, ali su zaustavljeni na nekih 200 kilometara od glavnog grada.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE