SvijetIndija: Uhapšeno devet osoba nakon pada visećeg mosta

Indija: Uhapšeno devet osoba nakon pada visećeg mosta

Indijska policija uhapsila je danas devet osoba, uključujući prodavce karata i izvođače radova, u okviru istrage pada visećeg mosta u državi Gudžarat kada je poginula najmanje 141 osoba, uključujući veliki broj djece.

Na snimcima nadzornih kamera neposredno prije urušavanja vidi se grupa mladića koji fotografišu dok su drugi pokušavali da zaljuljaju viseći most u Morbiju s jedne na drugu stranu, prije nego što su pali u rijeku dok su kablovi popuštali.

Most iz kolonijalne ere preko rijeke Mačhu u trenutku nesreće bio je prepun posjetilaca koji su sinoć uživali u prazničnim svečanostima. Oni su pali u vodu sa visine od oko 10 metara.

Očevici su rekli da je prije pada mosta grupa od oko 20 dječaka ljuljala most nakon čega je došlo do pucanja kablova.

Visoki policijski zvaničnik rekao je da je devet osoba uhapšeno, uključujući rukovodeće osoblje, službenike za prodaju karata i tri čuvara, jer nisu regulisali gužvu među posjetiocima.

Među uhapšenima su dvije osobe iz firme za rekonstrukciju mosta, koji je izgrađen 1877. godine, rekli su zvaničnici, dodajući da će vjerovatno biti još hapšenja.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna-Reuters


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE