NaslovnicaLokalne TemeIN MEMORIAM -...

IN MEMORIAM – Vera Muzaferija (1958-2015)

Visoko je jutros ostalo bez jedne velike ličnosti i sjajne profesorice. Nakon duge i teške bolesti u Visokom je preminula dugogodišnja profesorica Bosanskog jezika i književnosti, Vera Muzaferija. Profesorica Vera Muzaferija se od oktobra 2014. godine borila sa melanomom na glavi, te je tri puta operisana. Bila je posebna osoba od koje su njeni učenici naučili veliki broj pozitivnih stvari, kako u pedagoškom, tako i u odgojnom smislu.

Uvijek vedrog duha i nasmijana profesorica Vera bila je mnogima kao druga majka. Bila je pokretač ideje o stvaranju Omladinske scene Teatra Total, s kojom je napravila veliki broj predstava i osvojila nebrojeno nagrada.

Otišla je velika heroina čiji osmijeh i djela će uvijek ostati u našim sjećanjima, a zahvalnost joj nikad nećemo moći iskazati, jer profesorica Vera je bila osoba na koju ste uvijek mogli računati.

Komemorativna sjednica održat će se sutra (srijeda, 23. septembar) u 10:00 sati u prostorijama Gimnazije Visoko, a sahrana će se obaviti u 15.00 sati na Gradskom groblju Visoko.
Visoko.co.ba/Jasmin Tajić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.