IN MEMORIAM: Odlazak “Zumbula”

6814

Teško je biti iz Visokog, a posebno iz Moštra i nepoznavati Nihada Omerbegovića. Niho “Zumbul” je specifičan primjer onoga što je simboliziralo, predstavljalo i podsjećalo na prošlo, bolje vrijeme. Niho je bio ljudina, jaran, prijatelj, čovjek koji je pomogao svakome kome je mogao pomoći. Svi koji su bar jednom imali priliku da sjede s njim znaju da je to bio šoumen kojeg će teško neko dostići. U njegovom društvu nikad nije bio dosadno. Prepričavat će se, u godinama koje su pred nama, priče i doživljaji ovog životopisnog lika, boema poznatog daleko i izvan lokalnih granica… Pojednostavljeno, Niho je bio jedno od obilježja Visokog.

Borbu sa bolešću izgubio je sinoć u svojoj 54.godini.

“Zumbule” naš neka ti je vječni rahmet, vidimo se rego.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.