Ili sadi ili krpi

Podvinci su sa gradom povezani lokalnim (polu) asfaltiranim putem, a njegova širina u samom naselju je 3,5 do 4 m. Današnja cesta je većim dijelom u lošem stanju, a manje rekonstrukcije se vrše u prosjeku svake (izborne) četiri godine.

U nastavku slika posjetioca stranice uz napomenu da naselje Podvinci predstavljaju fenomen u svijetu po tome što je do unazad nekoliko godina u asfaltiranju puta općina Visoko učestvovala sa 50% sredstava (50% su finansirali stanovnici naselja). U posljednjih nekoliko godina stanovnici naselja učestvuju sa 100% vlastitog novca, a Općina Visoko sa 0% novčanih sredstava.

(Preuzeto sa FB Page Podvinci)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE