Ili sadi ili krpi

Podvinci su sa gradom povezani lokalnim (polu) asfaltiranim putem, a njegova širina u samom naselju je 3,5 do 4 m. Današnja cesta je većim dijelom u lošem stanju, a manje rekonstrukcije se vrše u prosjeku svake (izborne) četiri godine.

U nastavku slika posjetioca stranice uz napomenu da naselje Podvinci predstavljaju fenomen u svijetu po tome što je do unazad nekoliko godina u asfaltiranju puta općina Visoko učestvovala sa 50% sredstava (50% su finansirali stanovnici naselja). U posljednjih nekoliko godina stanovnici naselja učestvuju sa 100% vlastitog novca, a Općina Visoko sa 0% novčanih sredstava.

(Preuzeto sa FB Page Podvinci)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.