Ilda Kriještarac: Potrebno nam je buđenje pasivnog biračkog tijela

NEOVISNI I NEUTRALNI

Da li zbog nepoznavanja strukture svijesti društva u kojem žive, postoji kategorija ljudi “neovisnih i neutralnih” koji jesu velika kočnica za ostale članove strukture društva koji “grizu kiselu političku jabuku”.
Pasivno biračko tijelo – svi oni koji svojom pasivnošću, ustvari olakšavaju kreatorima društvenih tokova posao, moraju znati da svojom logikom djelovanja kreiraju ovakve društvene prilike.

Svakodnevno se susrećemo sa ljudima koji svoju političku neovisnost objašnjavaju tako što ne žele ulagati ogromnu količinu energije na pogrešno mjesto, dok neutralni zbog svoje nezainteresovanosti nisu u stanju usuditi se i zagristi kiselu jabuku.

Svima nam je potrebna stalna, trajna promjena u obnavljanju svih temeljnih vrijednosti društva u kojem živimo. Postavlja se pitanje: Da li je politička etika ključno pitanje za sve one koji su neovisni ili neutralni? Cilj etike jeste da zajedno sa drugima, drugačijima, živimo u ljubavi i miru. Ako razmišljamo, možemo zajedno i živjeti. Naša djelovanja bi trebala imati za cilj bolje uslove za novi sistem vrijednosti, koji se svakako tiče i neovisnih i neutralnih…

Potrebno nam je buđenje ove kategorije društva!!!

Autor: Ilda Krještarac
OO A-SDA Visoko

______________

Zovem se Ilda Kriještarac, (rođ. 1989.) u Sarajevu.
2009. god. završavam gimnaziju Visoko u Visokom, jezičkog smjera. Iste godine upisujem studij komunikologije i odnosa s javnošću na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, te 2013.  stičem zvanje dipl. Komunikologa.

Trenutno sam zaposlenik Prevent BiH, u SQA odjelu na funkciji  kooperant sa dobavljačima za osiguranje kvaliteta dobavljača. Posao isključivo obavljam na engleskom jeziku. Pored engleskog jezika,  njemački i italijanski su jezici kojima se mogu koristiti na A1 razini.

Učesnica sam mnogobrojnih seminara i edukacija, te za iste posjedujem i certifikate, kao što su certifikat za učešće na seminaru za odnose s javnošću,  savremene komunikacije i javne nastupe za politički aganžman, certifikat za učešće na seminaru lod metodologije, kao i mnoge druge.

Niz prevedenih tekstova, dopisa, žalbi, kao i prevod ratnog bestselera Atentat mogu navesti kao dio mog dosadašnjeg ostvarenja.

Politički sam aktivna od 2008. godine. U dva navrata sam bila učesnica na listama za lokalne i opšte izbore, te ostvarila zavidan broj glasova.