SportNogometIgrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili...

Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

HŠK Zrinjski Mostar oglasio se u ponedjeljak još jednim priopćenjem za javnost u kojem navodi kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvješća službenih osoba s navedene utakmice.

Kažu i kako su primorani reagirati još jednim službenim priopćenjem nakon utakmice HŠK Zrinjski – FK Velež (1:0), a povod za isto je današnje reagiranje FK Velež Mostar koje, naglašavaju, sadrži niz neistinitih, ali i opasnih optužbi prema Zrinjskom.

“U ovom priopćenju ćemo reagirati samo na opasne optužbe koje je iznio FK Velež u svom priopćenju, jer smatramo šokantnim, razočaravajućim i žalosnim objaviti da je, citiramo: ‘Besmisleno zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža’. Naime, želimo jasno naglasiti kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvješća službenih osoba s navedene utakmice”, navodi se u priopćenju.

HŠK Zrinjski u svom je jučerašnjem priopćenju pozvao na razum i mir jer su, kako kažu, svjesni da svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice “a iznositi ovakve neistinite, neutemeljene i prije svega opasne optužbe je upravo suprotno od pozivanja na razum, mir i smirivanje napetosti, a sve to iz razloga koji su poznati samo FK Velež”.

Upravni odbor FK Velež Mostar osudio je nerede koji su se dogodili proteklog vikenda po završetku utakmice HŠK Zrinjski – FK Velež, a iz tog kluba uputili su kritike i gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću zbog njegovih izjava nakon utakmice.

„Da policija nije reagirala pravovremeno i profesionalno, moglo je doći do ogromnih posljedica. Žalosti i ponašanje i kasnije saopštenje domaćina u kojem se krivnja za događaje po okončanju utakmice nastoji prebaciti na medije, zaštitara i zaštitarsku agenciju. Još više žalosti reakcija gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji je, također, huliganstvo pravdao postupcima ljudi iz svijeta politike za koje je tvrdio da su porukama i ponašanjima doprinijeli huliganizmu“, stoji u Veležovom priopćenju za javnost.

Dodaje se kako ponašanje jednog zaštitara nije stvarni razlog utrčavanja grupe huligana u teren, jer, kako se navodi, iste scene na istom stadionu viđene su i ranije.

„Podsjećamo da su naši igrači najureni s travnjaka stadiona pod Bijelim brijegom u septembru 2011. samo zato što su tog dana bili bolji na sportskom terenu i ostvarili pobjedu. I da im je dok su to činili pomagao jedan od igrača Zrinjskog koji je danas trener u omladinskom pogonu Zrinjskog. Besmisleno je zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža koje je tog dana bilo prisutno pod Bijelim brijegom. Ako je onako kako kažu, pitamo ih tko je gađao naš autobus prilikom napuštanja stadiona i s kojom namjerom? I zašto su to prešutjeli u svojim reakcijama?“, navodi se dalje u priopćenju.

Iz Veleža su poručili kako su očekivali od Kordića da bude gradonačelnik svih Mostaraca, a ne samo dijela građana.

„Velež je klub po kojem je naš grad poznat i priznat u svijetu i smatramo da klub i njegovi navijači ne zaslužuju maćehinski odnos, kao što naš rival ne treba protežiranje, a huligani opravdanja za huliganizme. Neredi kakvim su u subotu svjedočili naši treneri i igrači ne samo da ugrožavaju sigurnost prisutnih, već narušavaju i reputaciju nogometa kao sporta koji spaja. Ostajemo predani stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema nogometu i svom klubu izražava kroz zajedništvo, poštovanje i suradnju. Oduvijek smo i ostajemo posvećeni promociji fer pleja, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima“, stoji na kraju priopćenja za javnost Upravnog odbora FK Velež Mostar.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE