Igrači – RK Bosna Centrotrans, Visoko

RK BOSNA
nikola pekicNikola Pekić rođen je 20. augusta 1996. godine u primorskom gradu, koji se zove Split. “Rukometom se bavim šest godina, navijam za Zagreb, najdraži igrač mi je Arpad Šterbik. Od ove sezone očekujem da ćemo igrati lijep rukomet i da cemo izboriti opstanak u ligi. ” – kazao nam je Pekić!

 

 

Mahir Burić Mahir Burić rođen je 14. marta 1995. godine u Visokom.”Rukometom se bavim od svoje 6. godine, navijam za Vive Targi Kielce, a najdraži igrač mi je Michael Kraus . Od ove sezone što se tiče Bosne Centrotrans očekujem da ćemo igrati dobar rukomet i da ćemo izboriti opstanak u ligi.” – kazao nam je popularni Pela

 

 

Adnan Balta Adnan Balta rođen je 8. decembra 1994. godine u Visokom. “Rukometom se bavim od svoje 9. godine. Navijam za Flensburg i najdraži igrač mi je Chema Rodriugez. Nadam se da ćemo ove sezone uz dobru igru izboriti opstanak u društvu najboljih.” – kazao nam je Balta!

 

 

Amel Semć Amel Semć rođen je 18. jula 1994. u Visokom. “Rukometom se bavim od svoje 5. godine. Navijam za Barcelonu. Najdraži igrač mi je Iker Romero. Od ove sezone očekujem da ćemo cemo izboriti opstanak u ligi.” – kazao nam je popularni Seman!

 

Haris BuljinaHaris Buljina rođen je 13. oktobra 1998. godine u Visokom. “Rukometom se bavim od svoje 7. godine, navijam za Rhein Neckar Löwen, a aajdraži igrač mi je Igor Vori. Što se tiče Bosne i ove sezone veoma smo mlada ekipa i očekujem dobre utakmice i naravno opstanak u društvu najboljih.” – kazao nam je Buljina

 

 

Sead Sirčo Sead Sirčo rođen je 29. augusta 1998. u Visokom. “Rukometom se bavim od svoje 8. godine, navijam za Montpellier, a najdraži igrač mi je Andy Schmid. Što se tiče ove sezone iako smo mlada i ne tako iskusna ekipa, smatram da od nas ove sezone možete očekivati želju i borbenost na terenu, te jedan atraktivan i brz rukomet.” – kazao nam je Sirčo!

 

 

Emir OmanovićEmir Omanović, koji je ove sezone povratnik u naše redove, nakon dvije godine u RK Vogošća Poljine Hills, rođen je 24. marta 1991. godine u Visokom. “Rukometom se bavim od svoje 7. godine.Navijam za Veszprem, a najdraži igrač mi je Bo Speleberg. Od ove sezone očekujem da ćemo igrati dobar rukomet i da ćemo izboriti opstanak u ligi.” – kazao nam je Omanović!

 

 

Enes Skopljak Enes Skopljak rođen je 2. jula 1994. godine u Zenici. “Rukometom se bavim od svoje 6. godine. Navijam za Magdeburg, a najbolji rukometaš za mene je Nikola Karabatić, dok mi je najdraži stefan kretzschmar. Kada je u pitanju ova sezona sa RK Bosna Centrotrans očekujem da ćemo igrati lijep i dopadljiv rukomet, a prije svega da ćemo osvajati bodove.” – kazao nam je Skopljak!