Igra GTA 6 bi se mogla pojaviti tek 2025. godine

Najnovije informacije govore da će gameri na igru Grand Theft Auto 6 čekati do 2025. godine.

Poznati youtuber Tom Henderson je ranije nagovijestio da će se igra GTA 6 pojaviti na tržištu 2025. godine te da će njena radnja biti smještena u modernoj rekreaciji Vice Cityja. Prema njegovim tvrdnjama, mapa će evoluirati i mijenjati se, baš kao što se mapa Fortnitea mijenja tokom novih sezona ili evenata.

Hendersonove tvrdnje podupiru izjave Bloombergovog novinara Jasona Schreiera, koji je naveo da je GTA 6 još uvijek u ranoj fazi razvoja te da će imati mapu koja će evoluirati i širiti se.

To znači da će gameri čekati još četiri godine na GTA 6, što nisu dobre vijesti za njih.

Rockstar trenutno radi na GTA:5 Enhanced Edition verziji za PlayStation 5 i Xbox Series X, koja se očekuje 11. novembra 2021. godine. Remaster donosi nekoliko noviteta, a gameri dobijaju GTA Online besplatno do februara 2022. godine.

GTA 5 je prodan u 130 miliona kopija otkako se pojavio prije sedam godina, a i dalje je na vrhu liste bestsellera uprkos svojoj starosti. GTA 5 se pojavio prvi put na PlayStationu 3 i Xboxu 360 2013. godine, na PlayStation 4 i Xbox One je stigao 2014., a na PC 2015. godine.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.